Receptbeskrivning
Ingredienser för
4 st ägg
6 msk socker
500 g mascarpone
1 st citron
2 dl espressokaffe
4 cl marsalavin
2 cl amarettolikör
30 st savoiardikex
2 msk kakao
ev jordgubbar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skira äggen. Spara äggvitan i en bunke i kylen och vispa äggulan med hälften av sockret poröst. Vänd i mascarponen. 2. Tvätta och torka citronen. Riv av skalet och tillsätt i äggblandningen. Ställ sedan bunken åt sidan. 3. Vispa äggvitorna hårt, tillsätt resten av sockret och vispa till en slät marängsmet. Vänd försiktigt ner marängen i mascarponesmeten. 4. Blanda det kalla kaffet med vinet och doppa kexen till hälften i detta. Lägg ut kexen i botten på en porslinsform, droppa på amaretto och lägg på hälften av krämen. 5. Upprepa en gång till, plasta och låt tiramisun stå i kylen i 6-8 timmar. Sikta över kakao vid servering. Garnera eventuellt med jordgubbar.

Visningar: 149
Inlagt 2012-10-21 11:50:12