Receptbeskrivning

Pad Thai - thailändska stekta nudlar

Ingredienser för
200 g skalade råa stora räkor
250 g japanska risnudlar
3 st vitlöksklyftor
2 tsk röd chilifrukt
150 g fläskkött
40 ml fisksås
40 ml saft av lime
2 tsk farinsocker
2 st ägg, lättvispade
2.5 dl böngroddar
koriander
4 msk torrostade jordnötter


  15 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skala räkorna och ta ur tarmen. Finhacka räkköttet. Ställ undan. 2. Lägg nudlarna i blöt i varmt vatten i 10 minuter eller tills de är mjuka. Häll bort vattnet och ställ undan nudlarna. 3. Hetta upp oljan i en wok eller en stor stekpanna. När oljan är riktigt varm lägger du i vitlök, chili och fläsk, och steker under en ständig omrörning i två minuter. Lägg i räkköttet och stek under omrörning i tre minuter. Tillsätt de avrunna nudlarna. Koka under lock ytterligare någon minut. 4. Häll på fisksåsen, limesaften, socker och ägg. Blanda ordentligt antingen med en tång eller med två träslevar, tills allting blir genomvarmt. 5. Strö över böngroddar, koriander och jordnötter. Denna maträtt serveras traditionellt med friterad lök, farinsocker och hackade jordnötter som tillbehör.

Visningar: 283
Inlagt 2012-10-21 11:49:46