Receptbeskrivning

Helenas ananaspaj

Ingredienser för
150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 dl crème fraiche
0.5 dl socker
0.5 tsk vaniljsocker
2 st ägg
limeskiva(or) eventuellt


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
10 bitar1. Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan.2. Rör i socker, mjöl och bakpulver när smöret svalnat något. Tryck utdegen i en pajform.3. Låt ananasen rinna av i en finmaskig sil.4. Blanda crème fraîche, socker, vaniljsocker och ägg i en bunke. Rörsist i den avrunna ananasen. Fyll pajskalet och grädda i mitten av ugneni 175 grader i 30 minuter eller tills pajen har stannat och inte är rinnig imitten.5. Garnera eventuellt med tunna limeskivor.Recept: Linnéa SeidelFoto: Katja Kristoferson

Visningar: 944
Inlagt 2012-10-21 09:49:20