Receptbeskrivning
Belgiska våfflor, Leilas recept
Ingredienser
för
2 st ekologiska ägg
125 g smör
2.5 dl mjölk 3 %
2 dl vatten
12 g färsk jäst
0.5 tsk salt
0.75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
6.75 dl vetemjöl
smält smör till gräddning
125 g smör
2.5 dl mjölk 3 %
2 dl vatten
12 g färsk jäst
0.5 tsk salt
0.75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
6.75 dl vetemjöl
smält smör till gräddning
Beskrivning
1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon gula i vitorna). 2. Smält smöret. 3. Tillsätt mjölk och vatten och värm tills vätskan är ljummen, cirka 37 grader. 4. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan. 5. Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl, rör till en slät våffelsmet. 6. Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke. 7. Vänd försiktigt ner i våffelsmeten och låt vila i cirka 20 minuter. 8. Värm våffeljärnet. 9. Pensla det med smält smör och grädda dina belgiska våfflor i 3–5 minuter.
Visningar: 1176
Inlagt 2012-10-21 09:05:09

