Receptbeskrivning
Förkokta revbensspjäll
Ingredienser
för
2 kg revbensspjäll med ben, sågade på mitten
8 dl köttbuljong
1 stor bit färsk ingefära, 50 g
2 vitlöksklyftor
5 svartpepparkorn
1 tsk salt
till uppvärmning:
50 g smör
2 msk svart vinbärsgelé
2 msk malen ingefära
salt och malen vitpeppar
8 dl köttbuljong
1 stor bit färsk ingefära, 50 g
2 vitlöksklyftor
5 svartpepparkorn
1 tsk salt
till uppvärmning:
50 g smör
2 msk svart vinbärsgelé
2 msk malen ingefära
salt och malen vitpeppar
Beskrivning
1. Dela revbensspjällen i bitar. Skala och skiva ingefäran och vitlöken. Koka buljong, ingefära och vitlök. Lägg ner köttet. Koka upp och skumma. Lägg i pepparkorn och salt. Låt sjuda på svag värme i 1 1/4-1 1/2 timme under lock tills spjällen känns möra och köttet börjar lossna från benen. 2. Ta upp köttet med hålslev. Sila av skyn och låt den kallna. Kyl den över natten och ta bort fettet som samlats överst. Buljongen kan användas när du lagar kål eller som doppspad till dopp i grytan. 3. Julafton: Värm ugnen till 175°. Lägg spjällen i en smord, ugnssäker form. Rör samman smör, gelé och ingefära och klicka på spjällen. Krydda med peppar och salt. Lägg över en aluminiumfolie och värm spjällen i ca 20 minuter.
Visningar: 763
Inlagt 2012-10-21 09:04:49