Receptbeskrivning

Revbensspjäll med cole slaw och bakad potatis

Ingredienser för
1 kg revbensspjäll tjocka
0.5 dl matolja
2 msk soja
3 msk ingefära, riven
salt och peppar
400 g vitkål
1 st röd lök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
1 tsk dijonsenap
1 dl gräddfil
0.5 dl majonnäs lätt
0.5 tsk salt
svartpeppar
4 st bakpotatis(ar)


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Blanda matolja, soja och färsk riven ingefära till en marinad. Skär upp köttet mellan revbenen. Lägg ner spjällen marinaden, vänd runt dem ordentligt. Marinera i 3-4 timmar före grillningen. 2. Tillaga revbenen på galler i ugnen på 200 grader i ca 1 h och 20 minuter beroende på tjocklek. Vänd på revbenen efter halva tiden. Servera med cole slaw och bakad potatis.3. Sätt in bakpotatisen i samma ugn efter 30 min. Provstick med en potatissticka för att känna när potatisen är klar. Det tar ca 1 timme i vanlig ugn.4. Skala och strimla vitkål och morötter fint (el råriv). Skala och skiva rödlöken och pressa vitlöken. Blanda alltsammans med gräddfil, majonnäs, senap, salt och peppar till en god coleslaw.

Visningar: 471
Inlagt 2012-10-21 09:02:41