Receptbeskrivning

Taco-Burgare med Cole slaw

Ingredienser för
1 st gul lök(ar)
2 msk taco kryddmix
3 msk vatten
3 dl wokgrönsaker
1 st salt och peppar


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Burgare:Lägg färsen i en skål och mjuka upp den med en plastslev. Riv löken på fina sidan (eller kör i matberedare). Blanda ihop med färsen. Häll i tacopulvret och häll på vattnet så det löser sig. Arbeta ihop smeten ordentligt så att lök och krydda blir jämnt fördelad. Gör 2 lika stora bullar/pers och platta ut dem till hamburgare. TIPS! Om du har möjlighet så gör burgarna några timmar innan stekning (eller dagen innan), lägg dem på ett bakplåtspapper, vik papperet över burgarna och tryck ut dem till ca 0,5 cm tjocklek (de krymper ihop och blir tjockare när du steker dem. Lägg dem sedan på plant underlag i frysen. Lägg dem sedan frysta i stekpannan så blir de lättare att hantera och går ej sönder så lätt.Dela champinjonerna i fjärdedelar, stek upp champinjoner i stekpannan direkt efter att du stekt burgarna (diska ej ur pannan), krydda med salt peppar och lite vitlökspulver/vitlökssalt. Koka en rejäl portion wokgrönsaker.Dressing:Blanda yoghurt och chillisås. Smeta på brödet innan du lägger på burgarenCole Slaw:Blanda ihop i en skål och låt stå kallt till resten är klart. OBS!! Blir godare om man gör den 1-2 dygn innan den skall användas eftersom kålen mjuknar.

Visningar: 549
Inlagt 2012-10-21 09:02:18