Receptbeskrivning
Inskannat från telefon
Ingredienser
för
Beskrivning
vïtllllmke
Skaldjursgratäng
Tillagnlngstld: 35 minuter
Antal portioner: 4
Det här behöver du:
I 3 dl avoriorls
I sås:
I 2 msk smör
I 3 dl mellanmjölk _ ;
I 3 msk vetemjöl ,
I 2 dl spad från musselburken J.-
I 200 gram skalade räkor 1 Ü
1
I 200 gram musslor ir Vf
I 2 msk dill
I ev salt och peppar
I 2 skiva halvgrovt formbröd
I S0 gram grovt riven ost 10 °/o fett
I 400 gram tomater l flera färger skurna i klyftor
Så här gör du:
:14 kcal per portion
Cløfßfiin
Em:
Ükalhyáraur
Elatah-:I
Koka riset enligt anvisningen på paketet. Bred ut riset i en smord
ugnsfast form. Gör såsen. Smält smöret i en kastrull. Strö på vetemjölet.
Rör med en trägaffel. Späd med musselspad och mjölk. Låt såsen koka i
5 minuter under omrörning. Tillsätt räkor, musslor och dill. Peppra.
Troligtvis behövs det inte mer salt.
Bred ut såsen över riset. Rusta brödet och skär det I tämingar. Strö på
brödtärningar och riven ost. Gratinera i 250 grader l S-10 minuter tills
osten fått färg. Servera med tomatklyfior.
K1l:Kmuvufi$on
il
Bil
mšflšåššš
I
E
E
Meilš fflsentet tâkriy u!_reeepte_t
-» .
I Laeetulrecsotetldauboken 0 |_§g,_çm_&m_¿u°_,-3;
.__ Gör till nxtuecens v l.ä.ao_:i1LLLnk§p.eLman
J
Ptliillllš
Skaldjursgratäng
Tillagnlngstld: 35 minuter
Antal portioner: 4
Det här behöver du:
I 3 dl avoriorls
I sås:
I 2 msk smör
I 3 dl mellanmjölk _ ;
I 3 msk vetemjöl ,
I 2 dl spad från musselburken J.-
I 200 gram skalade räkor 1 Ü
1
I 200 gram musslor ir Vf
I 2 msk dill
I ev salt och peppar
I 2 skiva halvgrovt formbröd
I S0 gram grovt riven ost 10 °/o fett
I 400 gram tomater l flera färger skurna i klyftor
Så här gör du:
:14 kcal per portion
Cløfßfiin
Em:
Ükalhyáraur
Elatah-:I
Koka riset enligt anvisningen på paketet. Bred ut riset i en smord
ugnsfast form. Gör såsen. Smält smöret i en kastrull. Strö på vetemjölet.
Rör med en trägaffel. Späd med musselspad och mjölk. Låt såsen koka i
5 minuter under omrörning. Tillsätt räkor, musslor och dill. Peppra.
Troligtvis behövs det inte mer salt.
Bred ut såsen över riset. Rusta brödet och skär det I tämingar. Strö på
brödtärningar och riven ost. Gratinera i 250 grader l S-10 minuter tills
osten fått färg. Servera med tomatklyfior.
K1l:Kmuvufi$on
il
Bil
mšflšåššš
I
E
E
Meilš fflsentet tâkriy u!_reeepte_t
-» .
I Laeetulrecsotetldauboken 0 |_§g,_çm_&m_¿u°_,-3;
.__ Gör till nxtuecens v l.ä.ao_:i1LLLnk§p.eLman
J
Ptliillllš
Visningar: 228
Inlagt 2012-10-21 09:33:15

