Receptbeskrivning

Crêpes med champinjonstuvning

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
grundrecept Antal portioner4 - 5Ingredienser4 ägg3 dl tunn grädde2 dl mjöl3 dl mjölk½ tsk salt1 msk smält smör eller margarinGör så här:Vispa upp ägg och grädde. Tillsätt mjöl och salt och rör smeten jämn. Rör ner mjölken och det smälta matfettet. Grädda plättarna och lägg dem åt sidan tills du gjort fyllningen. Fördela fyllningen i pannkakorna och rulla ihop. Lägg pannkakorna i en form och strö över lite riven ost. Gratinera i 225 grader i ca 10 minuter.Fyllning:400 g färska champinjoner 2 msk smör, ev mjölkfritt1 msk vetemjöl 1 dl grönsaksbuljong2 dl grädde eller sojagrädde ½ tsk salt 2 krm peppar ½ msk soja ½ dl dill, finhackadGör så här:Följ grundreceptet för crêpes och gör fyllningen enligt följande:Skiva champinjonerna och fräs dem i smör.Pudra över mjölet, rör om och späd med buljong och grädde.Tillsätt salt, peppar, soja och dill.Låt småkoka ca 15 minuter.Lägg ca 1 1/2 msk fyllning på varje färdiggräddad pannkaka och rulla ihop den.Servera omedelbart eller gratinera dem enligt grundreceptet.

Visningar: 517
Inlagt 2012-10-25 16:06:53