Receptbeskrivning
O´hoj vilken Cheesecake
Ingredienser
för
100 g milda mat och bakmargarin
4 st ägg
2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
0.5 tsk salt
0.5 st citron(er) skal+saft
1 st milda mat & visp 26% alt 1 milda visp 20%
0.5 dl florsocker gärna smaksatt med choklad
choklad riven
bär färska ev
4 st ägg
2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
0.5 tsk salt
0.5 st citron(er) skal+saft
1 st milda mat & visp 26% alt 1 milda visp 20%
0.5 dl florsocker gärna smaksatt med choklad
choklad riven
bär färska ev
Beskrivning
9-12 bitar1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Smält margarin och krossa kexen grovt i en matberedare. Häll i det smälta margarinet och kör till en smulig deg. Tryck ut blandningen i en ugnsfast form med löstagbar kant, täck enbart botten.Grädda i ugnen i ca 8-10 min. 3. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt Crème Bonjour Naturell och fortsätt vispa lite till. 4. Sänk värmen till 175 grader.5. Skölj citronen och riv citronskal. Blanda i skal, juice och salt i fyllningen. Häll fyllningen i formen och grädda i ca 45-60 min. Tänk på att den kan se lite lös ut men att den stelnar när den kallnar. Låt svalna innan toppingen läggs på. 6. Vispa ihop Milda mat & visp 26%, florsocker, O´hoj Chokladsås och ev lite pepparmyntsolja. Spritsa på toppen av kakan. Garnera gärna med riven choklad och färska bär. Serveringstips:Plocka fram de gamla hederliga piprensarna och låt barnen göra figurer. Servera på tårtfatet och på själva kakan.
Visningar: 296
Inlagt 2012-10-25 16:07:15

