Receptbeskrivning

Gulschsoppa

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
2 st lök
2 st röd paprika
3msk tomatpure
1 st vitlöksklyfta(or)
0,5 tsk kummin, malen
1 l vatten
2 tärning(ar) oxbuljong
4 st potatis(ar), medelstora
1 nypa(or) cayennepeppar
300 gram ryggbiff
2 msk matolja

1. Putsa bort eventuella senor och skär köttet i små tärningar. Finhacka löken och paprikan.

2. Bryn köttet i matolja, salta och peppra en aning och tillsätt lök och paprika efter ett tag. Krossa vitlöken tillsammans med kummin i en mortel, blanda i tomatpurén och cayennepeppar.

3. Klicka i vitlök och tomatblandningen i en gryta med köttet och ställ åt sidan.

4. Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningarna i det heta vattnet. Häll hälften av buljongen över köttblandningen och koka under lock i 20 minuter.

5. Skala och hacka potatisen grovt. Tillsätt potatisen och resten av buljongen och koka under lock i ytterligare 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

6. Servera soppan med ett rustikt bröd.

Visningar: 807
Inlagt 2012-10-23 11:26:56