Receptbeskrivning
Leilas Mousse au chocolate
Ingredienser
för
Beskrivning
4 PORTIONER
Mousse au chocolat
200 g Valhrona choklad 60 % Manjari
2 msk mjölk
1 dl strösocker
6 ägg
1,5 dl crème frâiche
Separera äggen (noggrant så att ingen gula kommer i vitan).
Smält chokladen i ett vattenbad, tillsätt mjölken och hälften av strösockret. Ta av från värmen.
Vispa vitorna till ett hårt skum/maräng tillsammans med resterande strösocker.
Vispa ner en äggula i taget i chokladen och vänd sedan ner crème frâiche.
Vänd ner den vispade äggvitan.
Ställ in skålen i kylen i cirka 2-3 timmar så att moussen får stelna till innan servering.
Mousse au chocolat
200 g Valhrona choklad 60 % Manjari
2 msk mjölk
1 dl strösocker
6 ägg
1,5 dl crème frâiche
Separera äggen (noggrant så att ingen gula kommer i vitan).
Smält chokladen i ett vattenbad, tillsätt mjölken och hälften av strösockret. Ta av från värmen.
Vispa vitorna till ett hårt skum/maräng tillsammans med resterande strösocker.
Vispa ner en äggula i taget i chokladen och vänd sedan ner crème frâiche.
Vänd ner den vispade äggvitan.
Ställ in skålen i kylen i cirka 2-3 timmar så att moussen får stelna till innan servering.
Visningar: 388
Inlagt 2012-10-23 10:51:33

