Receptbeskrivning
Lammfrikadeller i tomatsås
Ingredienser
för
Beskrivning
Antal portioner: 4
Ingredienser
300 g lammfärs
2 st ägg
2 msk dijonsenap
1 dl ströbröd
1 st gul lök, riven
1 st vitlöksklyfta, riven
salt och peppar
1 st gul lök, finhackad
2 msk tomatpuré
1 dl olivolja
1 tsk starkt paprikapulver
1 msk oregano
500 g krossade tomater
1 tsk ättika
2 tsk socker
salt och peppar
Gör så här
1. Frikadeller: Blanda ströbröd, ägg, senap och lök, låt svälla i ett par minuter. Blanda i färsen och smaksätt med salt och peppar. Forma till små bollar.
2. Tomatsås: Fräs löken med kryddorna och tomatpurén i en liten skvätt olivolja i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, ättika, socker och den resterande olivoljan. Salta och peppra. Lägg på lock och låt puttra i 10 minuter. Lägg sedan i frikadellerna i 5 minuter på medelvärme. Severa förslagsvis med nykokt pasta.
Ingredienser
300 g lammfärs
2 st ägg
2 msk dijonsenap
1 dl ströbröd
1 st gul lök, riven
1 st vitlöksklyfta, riven
salt och peppar
1 st gul lök, finhackad
2 msk tomatpuré
1 dl olivolja
1 tsk starkt paprikapulver
1 msk oregano
500 g krossade tomater
1 tsk ättika
2 tsk socker
salt och peppar
Gör så här
1. Frikadeller: Blanda ströbröd, ägg, senap och lök, låt svälla i ett par minuter. Blanda i färsen och smaksätt med salt och peppar. Forma till små bollar.
2. Tomatsås: Fräs löken med kryddorna och tomatpurén i en liten skvätt olivolja i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, ättika, socker och den resterande olivoljan. Salta och peppra. Lägg på lock och låt puttra i 10 minuter. Lägg sedan i frikadellerna i 5 minuter på medelvärme. Severa förslagsvis med nykokt pasta.
Visningar: 643
Inlagt 2012-10-23 11:17:38

