Receptbeskrivning

Lisa förare winbladhs pasta med brysselkål, torkade druvor och ädelos

Ingredienser för
250 g små blå druvor
300 g brysselkål
4 portioner äggnudlar
2 lagerblad
150 g mascarpone
100 g gorgonzola
50 g smulig ädelost att strö över
2 dl hett pastavatten
1 dl grovt mortlade valnötter


  75 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
1. Halvera druvorna på längden och lägg i en ugnsfast form med snittsidan upp. Sätt in i ugnen och sätt ugnen på 100 grader. Låt stå i 1-2 timmar så att druvorna skrumpnar och smaken koncentreras. Titta till dem då och då och öppna luckan så att ångan slipper ut!
2. Sjud brysselkål i ganska rejält saltat vatten (ca 1 msk per liter) tills de fått klargrön färg och mjuknat en smula. Häll upp i ett durkslag och låt ånga av, skaka om ett par gånger under tiden så att de svalnar ordentligt.
3. Koka äggnudlarna enligt instruktionen på förpackningen och med två lagerblad.
4. Under tiden: Bryn brysselkålen i smör i en dryg halvminut innan du rör om. Höj värmen ytterligare. Ha i valnötter och bryn ytterligare nån minut tills brysselkålen fått lite färg och nötterna mörknat en aning.
5. När äggnudlarna är nästan färdiga: Ta undan ca 2 dl hett vatten. Låt nudlarna rinna av i ett durkslag och häll dem sedan tillbaka i grytan.
6. Klicka ner mascarpone och gorgonzola och rör runt. Tillsätt hett vatten till konsistensen är lite lösare än du vill ha den, rätten tjocknar när den svalnar.
7. Vänd ner brysselkål och ös upp i varma tallrikar. Strö över valnötter, druvor och smulig ädelost.

Visningar: 164
Inlagt 2012-10-25 10:23:09