Receptbeskrivning

Pappardelle med kantareller och mascarpone

Ingredienser för
400 g pappardelle
500 g svamp
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 msk finhackad chilifrukt
1 dl torrt vitt vin
1 msk konc kycklingfond
100 g mascarpone
1 dl finriven parmesan
hackad bladpersilja
olivolja
salt, svartpeppar


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Lånat från tidningen Buffé.

1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Häll av men spara 2 dl av pastavattnet.
2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
3. Skär ev. svampen i bitar om de är stora. Lägg svampen i en torr och het stekpanna. Fräs tills vätskan från svampen kokat bort.
4. Tillsätt 1-2 msk olivolja och hälften av schalottenlöken och vitlöken. Låt fräsa tills svampen är nästan knaperstekt. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Ta upp och lägg åt sidan.
5. Fräs resten av schalottenlöken och vitlöken samt chilin i 1-2 msk olivolja i några minuter. Häll i vinet och låt koka tills cirka hälften återstår. Tillsätt fond och 1 dl vatten. Låt småkoka några minuter. Rör ner mascarponen.
6. Blanda pastan med såsen, svampen och hälften av parmesanen. Späd ev med lite av pastavattnet.
7. Strö över persilja och servera resten av parmesanosten till. Mal över svartpeppar.

Visningar: 310
Inlagt 2012-10-25 10:31:42