Receptbeskrivning
Citronknäck med pistagenötter
Ingredienser
för
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 msk smör
1 msk citronskal, finrivet
1 dl pistagenötter, rostade och hackade
flingsalt
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 msk smör
1 msk citronskal, finrivet
1 dl pistagenötter, rostade och hackade
flingsalt
Beskrivning
1. KnäckLägg grädde, sirap, socker och smör i en tjockbottnad kastrull.
2. Låt koka upp och koka sedan kraftigt i ca 15–20 minuter, tills smeten är tjock och det bildas stora, tunga bubblor.
3. Rör om då och då.
4. Smeten är klar när termometern visar 122 grader. Har du ingen termometer så gör ett kulprov.
5. Dra kastrullen från värmen och låt stå i 5–6 minuter.
6. Tillsätt citronskal och pistagenötter till din knäck.
7. Fördela smeten i knäckformar och toppa med lite flingsalt.
2. Låt koka upp och koka sedan kraftigt i ca 15–20 minuter, tills smeten är tjock och det bildas stora, tunga bubblor.
3. Rör om då och då.
4. Smeten är klar när termometern visar 122 grader. Har du ingen termometer så gör ett kulprov.
5. Dra kastrullen från värmen och låt stå i 5–6 minuter.
6. Tillsätt citronskal och pistagenötter till din knäck.
7. Fördela smeten i knäckformar och toppa med lite flingsalt.
Visningar: 336
Inlagt 2012-11-12 21:53:55

