Receptbeskrivning
Fisksoppa med avokado och grapefruktsalsa
Mats Lestander via Ica.se
Ingredienser
för
500 fisk
0.5 tsk salt
1 fänkål
6 salladslökar
1 msk olja
2 dl vitt vin
7 dl vatten
4 msk hummerfond
1 dl vispgrädde
1 grapefrukt
2 avokador
1 vitlöksklyfta
2 persilja
0.5 tsk salt
1 fänkål
6 salladslökar
1 msk olja
2 dl vitt vin
7 dl vatten
4 msk hummerfond
1 dl vispgrädde
1 grapefrukt
2 avokador
1 vitlöksklyfta
2 persilja
Beskrivning
Skär fisken i bitar och salta den. Skär fänkålen och salladslöken i bitar.
Gör salsan. Skala grapefrukten hinnfri och skär ut hinnfria klyftor med en vass kniv. Dela, kärna ur och ta avokadoköttet ur skalen. Skär grapefrukt och avokado i små bitar och blanda ihop det. Krydda med pressad vitlök, sambal oelek och persilja.
Fräs fänkål och salladslök hastigt i olja i en gryta. Häll på vin, vatten, hummerfond och grädde. Låt soppan koka upp. Lägg i fisken och låt den sjuda på svag värme i 4-5 minuter.
Servera soppan i skålar och lägg i salsan.
Gör salsan. Skala grapefrukten hinnfri och skär ut hinnfria klyftor med en vass kniv. Dela, kärna ur och ta avokadoköttet ur skalen. Skär grapefrukt och avokado i små bitar och blanda ihop det. Krydda med pressad vitlök, sambal oelek och persilja.
Fräs fänkål och salladslök hastigt i olja i en gryta. Häll på vin, vatten, hummerfond och grädde. Låt soppan koka upp. Lägg i fisken och låt den sjuda på svag värme i 4-5 minuter.
Servera soppan i skålar och lägg i salsan.
Visningar: 667
Inlagt 2011-12-28 19:33:58

