Receptbeskrivning
Grillad lax med sötsur gurksallad
Ingredienser
för
4 lax, skinn och benfri, (150g)
2 gurkor, (800g)
1 knippe rädisor
1 msk vitvinsvinäger
1 msk socker
1 msk vatten
1 tsk salt
2 riven pepparot
1 tsk rostad sesamolja
2 krm nymald svartpeppar
3 dl ris
2 gurkor, (800g)
1 knippe rädisor
1 msk vitvinsvinäger
1 msk socker
1 msk vatten
1 tsk salt
2 riven pepparot
1 tsk rostad sesamolja
2 krm nymald svartpeppar
3 dl ris
Beskrivning
1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala gurkorna slarvigt, halvera och skrapa ut kärnorna med en sked. Skär gurkan i ½ cm tjocka skivor. Skölj rädisorna och ta bort en del av bladen, men låta gärna lite sitta kvar som garnering. Halvera stora rädisor.
2. Blanda socker, vinäger, vatten och 1 tsk salt i en skål. Vänd ner gurka och rädisor. Smaka av med pepparrot och sesamolja. Låt stå.
3. Hetta upp grillen eller en stekÂpanna. Krydda laxen med 1 tsk salt, vrid nÃ¥gra varv med pepparkvarnen över och grilla laxbitarna 2 min pÃ¥ varje sida. Servera med gurksallad och ris.
2. Blanda socker, vinäger, vatten och 1 tsk salt i en skål. Vänd ner gurka och rädisor. Smaka av med pepparrot och sesamolja. Låt stå.
3. Hetta upp grillen eller en stekÂpanna. Krydda laxen med 1 tsk salt, vrid nÃ¥gra varv med pepparkvarnen över och grilla laxbitarna 2 min pÃ¥ varje sida. Servera med gurksallad och ris.
Visningar: 665
Inlagt 2012-10-26 06:12:35

