Receptbeskrivning
Kantarellsoppa
Ingredienser
för
Beskrivning
4 personer
400 g Kantareller
1 msk. Smör
4 dl Mjölk
4 dl Grädde
2 dl. Vitt vin
8 kvistar Repad, färsk timjan
1 st. Gullök
1 msk. Kondencerad kycklingfond
- Salt & Svartpeppar
- Maizenamjöl
1.) Skala och hacka löken.
2.) Smält smöret i en kastrull och fräs svampen tillsammans med löken.
3.) Tag upp hälften av kantarellema och lägg dem åt sidan till serveringen.
4.) Slå på vinet i kastrullen och koka upp.
5.) Tillsätt kycklingfond, timjan, grädde och mjölk. Låt småsjuda ett par minuter.
6.) Mixa med stavmixer till en slät soppa. Koka upp på nytt och red med maizena som Ni löst upp i lite vatten.
7.) Smaka av med salt och vitpeppar. Strö tillbaka de hela kantarellema i soppan
8.) Servera soppan varm med nybakat bröd.
400 g Kantareller
1 msk. Smör
4 dl Mjölk
4 dl Grädde
2 dl. Vitt vin
8 kvistar Repad, färsk timjan
1 st. Gullök
1 msk. Kondencerad kycklingfond
- Salt & Svartpeppar
- Maizenamjöl
1.) Skala och hacka löken.
2.) Smält smöret i en kastrull och fräs svampen tillsammans med löken.
3.) Tag upp hälften av kantarellema och lägg dem åt sidan till serveringen.
4.) Slå på vinet i kastrullen och koka upp.
5.) Tillsätt kycklingfond, timjan, grädde och mjölk. Låt småsjuda ett par minuter.
6.) Mixa med stavmixer till en slät soppa. Koka upp på nytt och red med maizena som Ni löst upp i lite vatten.
7.) Smaka av med salt och vitpeppar. Strö tillbaka de hela kantarellema i soppan
8.) Servera soppan varm med nybakat bröd.
Visningar: 208
Inlagt 2012-10-26 10:58:47

