Receptbeskrivning
Kräftsoppa
Ingredienser
för
Beskrivning
200 g Skalade kräftstjärtar
1 msk Smör
4 dl Mjölk
4 dl Grädde
2 dl Vitt vin
4 stjälkar Dill
1 st Gul lök
1/2 st Citron
1 tsk Dillffö
1 tsk Kumminfrö
2 msk Koncentrerad hummerfond
Salt & vitpeppar
Maizenamjöl
1. Skala och hacka löken.
2. Smält smöret i en kastrull och fräs löken tillsammans med dill-, och kumminfrön.
3. Slå på vinet, dillstjälkarna, saften ifrån citronen och hummerfonden i kastrullen och koka upp.
4. Låt småsjuda ett par minuter och tillsätt grädde och mjölk.
5. Red till önskad konsistens med maizenamjöl som Ni löst i lite vatten.
6. Smaka av med salt och vitpeppar. Tillsätt kräftstjärtarna i soppan strax innan servering.
7. Servera soppan med ett nybakat bröd.
1 msk Smör
4 dl Mjölk
4 dl Grädde
2 dl Vitt vin
4 stjälkar Dill
1 st Gul lök
1/2 st Citron
1 tsk Dillffö
1 tsk Kumminfrö
2 msk Koncentrerad hummerfond
Salt & vitpeppar
Maizenamjöl
1. Skala och hacka löken.
2. Smält smöret i en kastrull och fräs löken tillsammans med dill-, och kumminfrön.
3. Slå på vinet, dillstjälkarna, saften ifrån citronen och hummerfonden i kastrullen och koka upp.
4. Låt småsjuda ett par minuter och tillsätt grädde och mjölk.
5. Red till önskad konsistens med maizenamjöl som Ni löst i lite vatten.
6. Smaka av med salt och vitpeppar. Tillsätt kräftstjärtarna i soppan strax innan servering.
7. Servera soppan med ett nybakat bröd.
Visningar: 233
Inlagt 2012-10-26 11:18:43

