Receptbeskrivning

Death by chocolate cake med chokladfudgefrosting, chokladmousse och stacciatellaspread

Ingredienser för
chokladtårtbotten
4.5 dl mjöl
4.75 dl socker
1.25 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 st Ägg stora
2.5 dl starkt kaffe
2.5 dl filmjölk
1.25 dl rapsolja
1 msk vaniljextrakt
chokladfudge frosting
150 g smör
2.5 dl socker
0.5 dl kakao
100 g mörk choklad 70%
2 tsk vaniljsocker
2.5 dl grädde
chokladmousse
100 g ljus choklad
1 st äggula
2 dl grädde
stracciatellaspread
200 g philadelphiaost
0.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g ljus choklad
1.5 dl grädde
garnering
100 g mörk choklad 70%


  240 min
 Svårighet: Svårt
Beskrivning
Ställ ugnen på 175 C. Klä botten på en 20 cm springform med bakplåtspapper och smöra formen.

Sikta de torra ingredienserna och rör ihop de våta. Vispa ner vätskeblandningen i mjölblandningen. Smeten skall vara jämn men lös.

Fördela smeten på två springformar och grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Låt kakan svalna.

CHOKLADFUDGE-FROSTING
Smält mörk choklad i vattenbad och låt svalna. Vispa ihop smör, socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner den smälta chokladen. Vispa grädden. Vänd ner grädden i smeten.

CHOKLADMOUSSE
Smält ljus choklad i vatten bad. Vispa grädden. Rör ner äggulan i chokladen och rör ihop med grädden.

STRACCIATELLASPREAD
Vispa grädden och grovhacka chokladen. Rör ihop ost, socker, vaniljsocker och chokladhacken. Vänd ner grädden.

TÅRTMONTAGE
Dela tårtbottnarna på hälften. Lägg upp en botten och täck med frosting. Nästa lager mousse och nästa stracciatella. Täck hela tårtan med resten av frostingen. För att få tårtan så jämn som möjligt använd botten av ena kakan överst med undersidan upp.

GARNERING
Smält chokladen i vattenbad. Fördela chokladen jämt över en plan yta. Ställ in i kylen för att stelna. Skär upp 2 cm breda rutor. Lika långa som tårtan är hög. Garnera tårtans kant med chokladen.

Visningar: 182
Inlagt 2012-10-28 08:53:19