Receptbeskrivning

Semifreddotårta

Ingredienser för
100 g mandelspån rostade
påse maränger
4 Ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk nutella 400g
3 msk färdig chokladsås
1 st marängbotten


  30 min
 Svårighet: Lätt
Barnfavorit!
Beskrivning
Grovkrossa marängerna (rosta mandelspånen i en torr stekpanna ifall du inte fick tag på rostade)
Separera gulor och vitor och vispa vitorna till fast skum med 1 msk socker.
Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
Vänd varsam ihop äggvisp, grädde, vitorna, de krossade marängerna och 2/3 av mandelspånen (spara resten till garnering).
Ringla ned rumsvarm nutella så att det blir som ränder i smeten.
Lägg marängbotten i 24cm form med löstagbar kant och fyll upp med smeten. Frys tårtan i minst 4 timmar så att den är "halvfryst" och servera den då. Eller om du fryst tårtan helt, ta ut och lägg upp den på ett tårtfat. Temperera tårtan i ca 40 min i kylskåp inför servering. Toppa den med ringlad chokladsås och resten av mandeln.

Visningar: 441
Inlagt 2013-03-15 18:51:27