Receptbeskrivning
Klappgröt
Ingredienser
för
5 dl vatten
2 dl lingonsylt (hallon eller blåbär går också
1 dl mannagryn
2 dl lingonsylt (hallon eller blåbär går också
1 dl mannagryn
Beskrivning
1. Koka upp vattnet tillsammans med sylten.
2. Släng ner mannagrynen. Låt koka i ca 5 minuter.
3. Sedan ska det vispas. Försök inte ens med en vanlig visp för då kommer du att bli tokig – ta elvispen direkt. Gröten ska vispas alldeles ljusrosa och puffig.
4. Ät den ljummen eller kall med mjölk.
2. Släng ner mannagrynen. Låt koka i ca 5 minuter.
3. Sedan ska det vispas. Försök inte ens med en vanlig visp för då kommer du att bli tokig – ta elvispen direkt. Gröten ska vispas alldeles ljusrosa och puffig.
4. Ät den ljummen eller kall med mjölk.
Visningar: 524
Inlagt 2012-11-06 17:53:15

