Receptbeskrivning
Nougatpinnar med apelsin
P D via AlltomMat.se
Ingredienser
för
125 g nougat, typ odense
250 g mandelmassa
1 st apelsin, rivet skal från
100 g mörk choklad
1 msk smör
50 g mandelflis, rostat
250 g mandelmassa
1 st apelsin, rivet skal från
100 g mörk choklad
1 msk smör
50 g mandelflis, rostat
Beskrivning
1 Smält nougaten försiktigt över vattenbad eller i mikron.
2 Knåda in det rivna apelsinskalet i mandelmassan. Kavla ut mandelmassan till två rektanglar, cirka 20 centimeter långa och cirka 1/2 centimeter tjocka. Pensla den ena rektangeln med den mjuka nougaten. Lägg den andra rektangeln ovanpå.
3 Smält chokladen över vattenbad eller i mikron och rör i smöret. Bestryk mandel/nougatplattan med chokladen. Strö över mandelflis. Skär i jämna pinnar. Förvaras svalt.
2 Knåda in det rivna apelsinskalet i mandelmassan. Kavla ut mandelmassan till två rektanglar, cirka 20 centimeter långa och cirka 1/2 centimeter tjocka. Pensla den ena rektangeln med den mjuka nougaten. Lägg den andra rektangeln ovanpå.
3 Smält chokladen över vattenbad eller i mikron och rör i smöret. Bestryk mandel/nougatplattan med chokladen. Strö över mandelflis. Skär i jämna pinnar. Förvaras svalt.
Visningar: 257
Inlagt 2012-10-30 16:18:12

