Receptbeskrivning

Nubbesallad

Ingredienser för
2 matjessill á 200 g
8 st kokt färskpotatis kalla
4 st ägg, hårdkokta
0.5 st röd lök(ar)
0.5 st purjolök(ar)
0.5 dl gräslök till dekoration
2 dl gräddfil
4 msk majonnäs
4 msk kaviar typ kalles kaviar
vitpeppar
gräslök till dekoration
pumpernickelbröd ev eller annat mörkt bröd


  15 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
4 - 6 portioner som lunchrätt

1. Skär sillen i småbitar och potatisen i tärningar. Klyfta äggen och skär dem sedan i bitar. Hacka rödlöken. Snitta och skölj purjolöken och skär den tunt. Lägg alltsammans i en skål tillsammans med gräslöken.

2. Blanda gräddfil med majonnäs och kaviar. Smaka av. Sillen tillför sälta, så det är inte säkert att det behövs extra salt. Men några varv på vitpepparkvarnen behövs.

3. Häll gräddfilssåsen i skålen och vänd försiktigt ihop alla ingredienserna. Dekorera med gräslök och servera direkt eller lägg upp på bröd och servera som små snittar.

Recept Ingrid Eriksson
Foto Jurek Holzer

Visningar: 170
Inlagt 2012-10-30 17:21:40