Receptbeskrivning
Pepparkakstryffel
P D via Tasteline.com
Ingredienser
för
1 dl vispgrädde
50 g florsocker
25 g smör
125 g mörk blockchoklad
1 tsk kanel, malen
0.5 tsk kardemumma, malen
0.5 tsk nejlikor, malda
0.5 tsk ingefära
50 g florsocker
25 g smör
125 g mörk blockchoklad
1 tsk kanel, malen
0.5 tsk kardemumma, malen
0.5 tsk nejlikor, malda
0.5 tsk ingefära
Beskrivning
ca 20 stycken
1. Koka upp grädde och florsocker i en kastrull. Lägg i smör och choklad i bitar. Låt det smälta på svag värme.
2. Rör i kanel, kardemumma, nejlikor och ingefära. Låt svalna och sedan halvstelna i kylen.
3. Forma runda tryfflar med händerna. Pudra över kakao och låt tryfflarna stelna i kylen.
1. Koka upp grädde och florsocker i en kastrull. Lägg i smör och choklad i bitar. Låt det smälta på svag värme.
2. Rör i kanel, kardemumma, nejlikor och ingefära. Låt svalna och sedan halvstelna i kylen.
3. Forma runda tryfflar med händerna. Pudra över kakao och låt tryfflarna stelna i kylen.
Visningar: 240
Inlagt 2012-10-30 16:37:33

