Receptbeskrivning

Kycklingsatay med nudelsallad

Ingredienser för
500 g kycklingfilé
2 msk soja
2 msk olja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, mald
1 st vitlöksklyfta
0.5 msk olja
1 tsk chilipulver
1 krm ingefära, mald
1 krm spiskummin
1 krm koriander
1 krm sambal olek, ca
1 msk farinsocker
0.5 tsk salt
100 g jordnötssmör, ca
1 msk lime eller citron, pressad
1.5 dl vatten
3 msk vatten under sjudningen
250 g äggnudlar
1 olja
1 st röd spansk peppar, liten, finhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
4 st salladslökar
1 msk ingefära, färsk, finhackad
1 st öd paprika, strimlad
1 st gul paprika, strimlad
150 g sockerärter, färska, strimlade
2 msk japansk soja
2 krm svartpeppar,grovmalen


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. KycklingBlanda marinaden.
2. Skär kycklingen i bitar.
3. Lägg ner i marinaden och låt ligga i en timme.
4. Trä upp på grillspett.
5. Grilla i ugn eller på grill 5-7 minuter. Snurra grillspetten då och då under grillning.
6. SataysåsSkala och finhacka vitlöken.
7. Hetta upp oljan i en kastrull.
8. Fräs vitlök och alla torra kryddor ca 1 minut under omrörning.
9. Blanda ner alla övriga ingredienser.
10. Koka upp och låt sjuda till såsen tjocknar, 3-4 minuter, rör om då och då.
11. Späd med vatten om det behövs när såsen värms upp igen för servering.
12. Låt den inte koka.
13. NudelsalladKoka nudlarna enligt beskrivning på förpackningen.
14. Fräs spansk peppar, vit- och salladslök och ingefära hastigt i olja.
15. Tillsätt paprika och sockerärter.
16. Blanda ner nudlarna.
17. Smaka av med soja och peppar. Salladen kan serveras varm eller kall.

Visningar: 306
Inlagt 2012-11-01 18:10:59