Receptbeskrivning

Birgittas toscapaj

Ingredienser för
125 g smör
4 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
1 msk socker
200 g nötkärnor
200 g sötmandel
200 g smör
2 dl socker
4 msk vetemjöl
4 msk mjölk


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Smält smöret och låt det svalna något. Tillsätt mjöl, bakpulver och socker.
2. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en rund form med veckad löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Ställ den svalt.
3. Rosta nötkärnorna i en långpanna i ugnen i 250 grader några min. Lägg nötterna i en handduk och gnugga av skalen.
4. Skålla och skala mandeln. Torka den. Lägg nötter och mandeln i formen. Sänk värmen till 200 grader.
5. Blanda smör, socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull och sjud allt på svag värme tills smöret smält och allt är blandat.
6. Häll det i formen.
7. Grädda på galler mitt i ugnen, i 200 grader, cirka 25 minuter.

Visningar: 296
Inlagt 2012-11-12 22:53:46