Receptbeskrivning
Elins äppelpaj
Ingredienser
för
100 g smör
0.5 dl socker
2.5 dl vetemjöl
1 st äggula
2 msk kanel
150 g mandelmassa
75 g smör
2 st ägg
1.5 dl potatismjöl
3 st mjöliga äpplen
3 msk socker
2 msk kanel
500 g mandelmassa
4 st äggvitor
florsocker
2 dl mjölk
3 dl grädde
1 st vaniljstång
3 st äggulor
1 dl socker
1 msk maizena
0.5 msk krossade kardemummakärnor
0.5 dl socker
2.5 dl vetemjöl
1 st äggula
2 msk kanel
150 g mandelmassa
75 g smör
2 st ägg
1.5 dl potatismjöl
3 st mjöliga äpplen
3 msk socker
2 msk kanel
500 g mandelmassa
4 st äggvitor
florsocker
2 dl mjölk
3 dl grädde
1 st vaniljstång
3 st äggulor
1 dl socker
1 msk maizena
0.5 msk krossade kardemummakärnor
Beskrivning
1. Blanda alla ingredienser till botten, tryck ut i en form, nagga och ställ i kyl.
2. Mixa mandelmassa, tillsätt smör och ägg. Vänd ner potatismjöl.
3. Skala och skiva äpplena, blanda dem ned socker och kanel.
4. Riv mandelmassa och rör ut äggvita. Fyll i spritspåse med stjärntyll.
5. Lägg ihop pajen och och grädda i ugnen i ca 60 minuter. Täck med bakplåtspapper de sista 20 minuterna.
6. Sikta över florsocker.
7. Koka upp mjölk grädde, ägg och vaniljstång.
8. Vispa äggulor, socker och maizen luftigt.
9. Tag ut vaniljstången och häll gräddmjölen över äggblandningen.
10. Häll tillbaka i kastrullen. Koka upp.
11. Sila såsen och tillsätt kardemumman.
2. Mixa mandelmassa, tillsätt smör och ägg. Vänd ner potatismjöl.
3. Skala och skiva äpplena, blanda dem ned socker och kanel.
4. Riv mandelmassa och rör ut äggvita. Fyll i spritspåse med stjärntyll.
5. Lägg ihop pajen och och grädda i ugnen i ca 60 minuter. Täck med bakplåtspapper de sista 20 minuterna.
6. Sikta över florsocker.
7. Koka upp mjölk grädde, ägg och vaniljstång.
8. Vispa äggulor, socker och maizen luftigt.
9. Tag ut vaniljstången och häll gräddmjölen över äggblandningen.
10. Häll tillbaka i kastrullen. Koka upp.
11. Sila såsen och tillsätt kardemumman.
Visningar: 227
Inlagt 2012-11-12 21:53:42

