Receptbeskrivning
Elins pistagefjärilar och rödbetsbakelser
Ingredienser
för
50 g pistagenötter
3 st ägg
grön pastafärg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 dl mjölk
5 dl grädde
1 dl björnbärspuré
1 tsk citronessens
1 tsk vaniljsocker
3 st färska björnbär
24 st små citronmelissblad
2 st stora rödbetor
röd pastafärg
3 dl socker
1 dl majsolja
1 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
250 g mascarpone
550 g philadelphiaost eller annan cream cheese
100 g florsocker
2 tsk citronessens
rosessens
6 st mycket små rosenknoppar
3 st ägg
grön pastafärg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 dl mjölk
5 dl grädde
1 dl björnbärspuré
1 tsk citronessens
1 tsk vaniljsocker
3 st färska björnbär
24 st små citronmelissblad
2 st stora rödbetor
röd pastafärg
3 dl socker
1 dl majsolja
1 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
250 g mascarpone
550 g philadelphiaost eller annan cream cheese
100 g florsocker
2 tsk citronessens
rosessens
6 st mycket små rosenknoppar
Beskrivning
1. PistagefjärilarHacka pistagenötterna.
2. Vispa ägg, socker och pastafärg.
3. Sikta ner vetemjöl, bakpulver.
4. Vänd ner mjölk och pistagenötter.
5. Grädda i långpanna i ca 10 minuter, 225 grader.
6. Strö på socker, stjälp upp och lossa pappret.
7. RödbetsbakelserSkala och riv rödbetorna.
8. Vispa ägg, socker och färg.
9. Rör ner rödbetorna, majsoja och gräddfil.
10. Sikta ner mjöl, bakpulver, kanel och vaniljsocker.
11. Grädda i långpanna i ca 12 min, 225 grader.
12. Vispa grädde, citronessens och vaniljsocker. Tag undan en del och fyll i en spritspåse med liten stjärntyll.
13. Vänd ner björnbärspurén i den resterande grädden och fyll i spritspåse med stjärntyll.
14. Blanda mascarpone, florsocker, filadelphia, citronessens och rosessens. Fyll i spritspåse med rostyll.
15. Stansa ut fjärilar och cirklar.12 av varje.
16. Bygg ihop fjärilsbakelsen med björnbärsgrädde mellan lagren och spritsa grädde ovanpå. Dekorera med citrongrädde, citronmeliss och björnbär.
17. Montera rödbetskakan med mascarponekräm mellan lagren, spritsa en topp på bakelsen och pynta med en rosenknopp.
2. Vispa ägg, socker och pastafärg.
3. Sikta ner vetemjöl, bakpulver.
4. Vänd ner mjölk och pistagenötter.
5. Grädda i långpanna i ca 10 minuter, 225 grader.
6. Strö på socker, stjälp upp och lossa pappret.
7. RödbetsbakelserSkala och riv rödbetorna.
8. Vispa ägg, socker och färg.
9. Rör ner rödbetorna, majsoja och gräddfil.
10. Sikta ner mjöl, bakpulver, kanel och vaniljsocker.
11. Grädda i långpanna i ca 12 min, 225 grader.
12. Vispa grädde, citronessens och vaniljsocker. Tag undan en del och fyll i en spritspåse med liten stjärntyll.
13. Vänd ner björnbärspurén i den resterande grädden och fyll i spritspåse med stjärntyll.
14. Blanda mascarpone, florsocker, filadelphia, citronessens och rosessens. Fyll i spritspåse med rostyll.
15. Stansa ut fjärilar och cirklar.12 av varje.
16. Bygg ihop fjärilsbakelsen med björnbärsgrädde mellan lagren och spritsa grädde ovanpå. Dekorera med citrongrädde, citronmeliss och björnbär.
17. Montera rödbetskakan med mascarponekräm mellan lagren, spritsa en topp på bakelsen och pynta med en rosenknopp.
Visningar: 218
Inlagt 2012-11-12 21:53:37

