Receptbeskrivning
Lemon poppy seed cupcakes
Ingredienser
för
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 salt
0.5 dl blå vallmofrö
rivet skal av 2 citroner och saft från 1
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 salt
0.5 dl blå vallmofrö
rivet skal av 2 citroner och saft från 1
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
3. Blanda smeten med vallmo och citronskal och saft.
4. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet.
5. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
3. Blanda smeten med vallmo och citronskal och saft.
4. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet.
5. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.
Visningar: 225
Inlagt 2012-11-12 21:53:33






0 min