Receptbeskrivning

Saffranskryddad fisksoppa med lax och torsk

Ingredienser för
300 laxfilé
150 räkor skalade
1 st purjolök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
3 msk touch of taste hummerfond
2 dl vatten
2.5 dl matlagningsvin, vitt
2.5 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche
1 saffran
1 tsk salt
0.5 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk basilika
olivolja


  15 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär fisken i 3 cm kuber.



2. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja.



3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.



4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.



Servera soppan varm tillsamman med en bit gott bröd.

Visningar: 1286
Inlagt 2011-03-24 20:04:42