Receptbeskrivning

Fantastisk tårta på fransk maräng

Ingredienser för
7 st äggvitor
5 dl strösocker
1 salt
100 g mörk choklad 70 %
50 g mandelspån
3 dl vispgrädde
1 färska blåbär
1 färska hallon
0.5 l jordgubbar
1 bigarråer


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Blanda äggvita, strösocker och salt i en rostfri bunke. 3. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten). 4. Vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60–65 grader. 5. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills den svalnat. 6. Rosta mandelspånet i en torr kastrull eller stekpanna. 7. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt så att marängen blir randig. Vänd även ner nästan allt av mandelspånet. 8. Klicka ut marängen till en slarvig tjock tårtbotten på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med resten av mandelspånet. 9. Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme, marängen ska vara lite seg i mitten. 10. Låt svalna helt. 11. Vispa grädden fluffig och skeda den över marängen. 12. Strö över färska bär.

Visningar: 368
Inlagt 2012-11-12 22:52:54