Receptbeskrivning
Semifreddo med choklad, maränger och ananassalsa
Ingredienser
för
1 st Äggvita
2 st Äggulor
1 msk strösocker
2.5 dl vispgrädde
1 dl pekannötter
50 g choklad (70%)
15 g maränger (ca 10 st)
1 st ananas
1 msk honung
röd chili
1 st lime
1 krm svartpeppar
50 g mörk choklad
10 g maränger
4 msk tagetesört eller mynta
2 st Äggulor
1 msk strösocker
2.5 dl vispgrädde
1 dl pekannötter
50 g choklad (70%)
15 g maränger (ca 10 st)
1 st ananas
1 msk honung
röd chili
1 st lime
1 krm svartpeppar
50 g mörk choklad
10 g maränger
4 msk tagetesört eller mynta
Beskrivning
Om glassen får stå framme i rumstemperatur ca 15 min före servenng blir den riktigt krämig och god.
1 Vispa äggvitan till hårt skum. Vispa gulorna med sockret tills de är vita och pösiga. Vispa grädden
2. Hacka nötter, choklad och maränger
Blanda ihop alla ingredienserna
3. Klä 8 kaffekoppar med plastfolie. Häll i smeten och frys ca 2 timmar
4. Skala och halvera ananasen. Skär
bort den grova stocken i mitten och skär ananasen I tärningar. Krama ur och skiva chilin. Blanda alla ingredienser till salsan.
5. Hacka chokladen till garnering. Lägg ut semifreddon på ett uppläggningsfat ca 15 min före servering. Klicka på salsan och garnera.
1 Vispa äggvitan till hårt skum. Vispa gulorna med sockret tills de är vita och pösiga. Vispa grädden
2. Hacka nötter, choklad och maränger
Blanda ihop alla ingredienserna
3. Klä 8 kaffekoppar med plastfolie. Häll i smeten och frys ca 2 timmar
4. Skala och halvera ananasen. Skär
bort den grova stocken i mitten och skär ananasen I tärningar. Krama ur och skiva chilin. Blanda alla ingredienser till salsan.
5. Hacka chokladen till garnering. Lägg ut semifreddon på ett uppläggningsfat ca 15 min före servering. Klicka på salsan och garnera.
Visningar: 698
Inlagt 2012-11-02 09:25:14

