Receptbeskrivning
Lammfärsbiffar med fetaost och mangochutneysås
Ingredienser
för
900 g sparrispotatis
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
100 g fetaost
500 g lammfärs
1 ägg
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
1 msk olja
1 lök
1 msk olja
1 krossade tomater
4 msk mango chutney
salt och peppar
250 g haricots verts
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
3 msk matlagningsyoghurt
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
100 g fetaost
500 g lammfärs
1 ägg
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
1 msk olja
1 lök
1 msk olja
1 krossade tomater
4 msk mango chutney
salt och peppar
250 g haricots verts
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
3 msk matlagningsyoghurt
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
Rostad potatis: Skölj och dela potatisarna på längden, blanda dem med olja, krossad vitlök, salt och peppar. Lägg dem på den förvärmda plåten och baka i ugn i ca 15 minuter. Rör då och då.
Lammfärsbiffar: Skär fetaosten i tärningar. Blanda lammfärsen med fetaost, ägg, sambal oelek, salt och peppar och forma färsen till portionsstora pannbiffar.
Mangochutneysås: Skala och skiva löken. Spara hälften och bryn resten i oljan. Tillsätt därefter tomaterna och låt allt koka ihop i ca 5 minuter. Rör ner mango chutney och smaka av med salt och peppar.
Bönor: Koka upp en kastrull med saltat vatten och lägg i haricots verts, koka i ca 2 minuter. Häll av vattnet och låt dem rinna av. Blanda de varma bönorna med resterande lök, olja och vinäger, smaka av med salt och peppar.
Stek pannbiffarna i oljan tills de är färdiga, ca 4 minuter på varje sida.
Servera biffarna med rostad potatis, mangosåsen, bönor och en klick yoghurt.
För alla
Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfri fetaost och matlagningsyoghurt.
Hör mjölkproteinfri: Uteslut fetaosten. Byt ut yoghurten mot Sour supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: Uteslut ägget.
Visningar: 451
Inlagt 2012-11-03 14:34:49