Receptbeskrivning
Äppelkompott med kardemummakräm
M F via AlltomMat.se
Ingredienser
för
6 st äpplen
1 st vaniljstång
1 st kanelstång
1 dl strösocker
0.5 dl calvados
1 dl crème fraiche
0.5 dl naturell färskost
1 msk flytande honung
1 krm kardemumma, stött
1 st vaniljstång
1 st kanelstång
1 dl strösocker
0.5 dl calvados
1 dl crème fraiche
0.5 dl naturell färskost
1 msk flytande honung
1 krm kardemumma, stött
Beskrivning
1. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg äppelklyftorna i en kastrull. Tillsätt vaniljstång och vaniljfrön, kanelstång, socker och calvados. Koka upp och sjud äpplena utan lock tills de mjuknat. Låt kallna.
2. Blanda samman ingredienserna till kardemummakrämen. Servera till äppelkompotten.
2. Blanda samman ingredienserna till kardemummakrämen. Servera till äppelkompotten.
Visningar: 439
Inlagt 2012-11-04 15:52:24

