Receptbeskrivning
Schweizisk maräng
M F via AlltomMat.se
Ingredienser
för
100 g äggvitor
1 tsk citronsaft, pressad
1 dl strösocker
1.5 dl florsocker
50 g pistaschnötter, skalade. rostade & saltade
300 g ansade rabarberstjälkar
1.5 dl strösocker
0.5 dl vatten
3 dl grädde, lättvispad
1 tsk citronsaft, pressad
1 dl strösocker
1.5 dl florsocker
50 g pistaschnötter, skalade. rostade & saltade
300 g ansade rabarberstjälkar
1.5 dl strösocker
0.5 dl vatten
3 dl grädde, lättvispad
Beskrivning
1 Sätt ugnen på 150°. Skala och grovhacka pistaschnötterna.
2 Blanda ägggvita, citronsaft och strösocker i en bunke och vispa på låg hastighet så det blandas.
3 Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Vispa hela tiden och tillsätt florsockret. Vispa på hög hastighet tills temperaturen på smeten är 50–60°.
4 Ta bunken från vattenbadet och vispa smeten på låg hastighet tills den svalnat.
5 Blanda ner pistaschnötterna och skeda upp stora maränger på en plåt med bakplåtspapper.
6 Grädda marängerna mitt i ugnen med öppen ugnslucka ca 10 min. Sänk värmen till strax under 100° och grädda dem tills de känns lätta och torra ca 1 1/2 timme.
7 Skär rabarbern i 2–3 cm stora bitar. Blanda dem i en kastrull med socker och vatten. Låt dem sjuda ca 5 min. Lyft upp rabarberbitarna med hålslev och lägg dem i en sil som kan hänga över kastrullen så att det kan droppa ner i den. Låt rabarberlagen sjuda så den reduceras till sirapsliknande konsistens. Låt alltsammans svalna.
2 Blanda ägggvita, citronsaft och strösocker i en bunke och vispa på låg hastighet så det blandas.
3 Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Vispa hela tiden och tillsätt florsockret. Vispa på hög hastighet tills temperaturen på smeten är 50–60°.
4 Ta bunken från vattenbadet och vispa smeten på låg hastighet tills den svalnat.
5 Blanda ner pistaschnötterna och skeda upp stora maränger på en plåt med bakplåtspapper.
6 Grädda marängerna mitt i ugnen med öppen ugnslucka ca 10 min. Sänk värmen till strax under 100° och grädda dem tills de känns lätta och torra ca 1 1/2 timme.
7 Skär rabarbern i 2–3 cm stora bitar. Blanda dem i en kastrull med socker och vatten. Låt dem sjuda ca 5 min. Lyft upp rabarberbitarna med hålslev och lägg dem i en sil som kan hänga över kastrullen så att det kan droppa ner i den. Låt rabarberlagen sjuda så den reduceras till sirapsliknande konsistens. Låt alltsammans svalna.
Visningar: 243
Inlagt 2012-11-04 15:52:40

