Receptbeskrivning
Grönkålschips
Ingredienser
för
0.5 grönkål (eller så mycket att du täcker en ugnsplåt)
olivolja
1 st vitlöksklyfta(or)
flingsalt
tamari
spiskummin, malen
paprikapulver
olivolja
1 st vitlöksklyfta(or)
flingsalt
tamari
spiskummin, malen
paprikapulver
Beskrivning
Till en plåt:
1. Skölj och strimla grönkålen i chipsbitar, eller fördela för hand. Släng den grova delen i mitten av varje blad.
2. Lägg kålbitarna i en bunke eller i en plastpåse, och häll över olivolja. Pressa över vitlöksklyftan och strö på salt. Tillsätt eventuella kryddor. Krama in blandningen riktigt ordentligt i grönkålen.
3. Strö ut grönkålen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Torka i ugnen på 60 grader, gärna med varmluft, under natten för att vara rawfoodkorrekt, eller 80-100 grader i några timmar om du är otålig.
Recept: Linnea Swärd
Foto: Anna Rönnqvist
1. Skölj och strimla grönkålen i chipsbitar, eller fördela för hand. Släng den grova delen i mitten av varje blad.
2. Lägg kålbitarna i en bunke eller i en plastpåse, och häll över olivolja. Pressa över vitlöksklyftan och strö på salt. Tillsätt eventuella kryddor. Krama in blandningen riktigt ordentligt i grönkålen.
3. Strö ut grönkålen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Torka i ugnen på 60 grader, gärna med varmluft, under natten för att vara rawfoodkorrekt, eller 80-100 grader i några timmar om du är otålig.
Recept: Linnea Swärd
Foto: Anna Rönnqvist
Visningar: 263
Inlagt 2012-11-04 17:58:22

