Receptbeskrivning

Höstig älggryta

Ingredienser för
500 g grytbitar av älg
3 st schalottenlökar
salt
peppar
3.5 dl vatten
8 st enbär
1.5 msk viltfond
3 dl grädde
1 msk soya
3-4 msk lingon
1.5 dl torkade trattkantareller
maizena


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär köttet i 1,5 cm stora bitar, bryn dem på ganska hög värme.
2. Skär löken i halva, sen skivor, bryn den tillsammans med köttet.
3. Töm på vattnet, tillsätt enbären och viltfonden.
4. Låt småkoka i ca 40 minuter på svag värme.
5. Plocka bort enbären ur grytan.
6. Tillsätt grädden, lingonen, soyan och trattkantarellerna.
7. Låt puttra ytterligare 20 min, tillsätt maizena efter behov, för att göra grytan lite fylligare.
8. Servera med potatis eller vildris, lingon och ev. någon grönsallad.

Visningar: 2157
Inlagt 2012-11-04 17:58:18