Receptbeskrivning

Enklaste rotsakssoppan

Ingredienser för
4 st jordärtskockor, (ca 150 g)
3 st morötter, (ca 300 g)
2 st palsternackor, (ca 275 g)
1 st gul lök
1.25 l vatten
2 st grönsaksbuljong, tärningar
0.5 tsk salt
1 krm peppar
0.5 dl olivolja
1 st basilika, i kruka
0.5 krm salt
bröd


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skala och ansa rotsaker och lök. Skär dem i mindre bitar och lägg i en kastrull. Häll på vatten och lägg i buljongtärningar. Koka rotsakerna riktigt mjuka.
2. Lägg rotsakerna i en matberedare, häll på lite av buljongen och mixa till en slät soppa. Späd med resten av buljongen. Smaka av med salt och peppar
3. Basilikaolja: Häll oljan i en mixer. Plocka bladen från basilikan och lägg i oljan. Mixa till en slät, grön olja. Smaka av med salt.
4. Droppa basilikaolja i ett fint mönster på soppan vid servering. Servera med bröd.

Visningar: 128
Inlagt 2012-11-05 10:56:41