Receptbeskrivning
Röd pastasås med timjan och getost
Ingredienser
för
1 st rödlök
2 st färska rödbetor
300 g rödkål, en klyfta
1 msk smör
1.5 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
0.5 tsk timjan
1 st grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten
100 g getost
pasta, nykokt
bröd
2 st färska rödbetor
300 g rödkål, en klyfta
1 msk smör
1.5 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
0.5 tsk timjan
1 st grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten
100 g getost
pasta, nykokt
bröd
Beskrivning
1. Skala rödlök och rödbetor. Skär löken i strimlor och riv rödbetorna grovt. Ansa och skär kålen i strimlor.
2. Fräs grönsakerna i smör i en stor stekpanna 4-5 min.
Tillsätt vinäger, salt, peppar och timjan. Smula ner
buljongtärningen och häll på vatten. Lägg på ett lock och
låt koka 2-3 min.
3. Servera pastasåsen med smulad getost och nykokt pasta.
2. Fräs grönsakerna i smör i en stor stekpanna 4-5 min.
Tillsätt vinäger, salt, peppar och timjan. Smula ner
buljongtärningen och häll på vatten. Lägg på ett lock och
låt koka 2-3 min.
3. Servera pastasåsen med smulad getost och nykokt pasta.
Visningar: 216
Inlagt 2012-11-05 09:56:38

