Receptbeskrivning
Örtig vegansallad med grönsakssås
Ingredienser
för
3 st morötter, medelstora
4 st tomat
75 g röd- eller vitkål
3 st limeblad
1 st citron, pressad saft
300 g ”bitar i stället för kyckling”, tinade
1.5 tsk salt
1 tsk sambal oelek
1 st koriander, kruka
1 dill
1 st endiv, eller rättika
1 knippe rädisor
1 st citron
1 knippe dill
4 st tomat
75 g röd- eller vitkål
3 st limeblad
1 st citron, pressad saft
300 g ”bitar i stället för kyckling”, tinade
1.5 tsk salt
1 tsk sambal oelek
1 st koriander, kruka
1 dill
1 st endiv, eller rättika
1 knippe rädisor
1 st citron
1 knippe dill
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka morötterna. Skär tomaterna i klyftor. Hyvla kålen i tunna strimlor med osthyvel. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och pressa över citronsaft. Strö över strimlade limeblad. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Mixa blandningen med mixerstav eller i matberedare.
2. Blanda de tinade ”bitarna i stället för kyckling” väl med de mixade grönsakerna. Krydda med salt och sambal oelek. Ställ in i ugnen ca 10 min.
3. Hacka koriander och dill och strö över. Servera i endivblad eller på en bädd av tunt hyvlad rättika. Garnera gärna med tunna skivor rädisor, citronskivor och dillkvistar.
2. Blanda de tinade ”bitarna i stället för kyckling” väl med de mixade grönsakerna. Krydda med salt och sambal oelek. Ställ in i ugnen ca 10 min.
3. Hacka koriander och dill och strö över. Servera i endivblad eller på en bädd av tunt hyvlad rättika. Garnera gärna med tunna skivor rädisor, citronskivor och dillkvistar.
Visningar: 247
Inlagt 2012-11-05 09:56:28

