Receptbeskrivning

Våffla för veganer

Ingredienser för
2 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1 msk socker
1 tsk bakpulver
2.5 dl havremjölk
50 g margarin mjölkfritt


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Blanda vetemjöl, salt, socker och bakpulver i en bunke. Häll över hälften av havremjölken och blanda till en jämn smet.

2. Tillsätt det smälta margarinet och resten av havredrycken.

3. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen med lite matfett. Lägg på ca 0,5 dl smet och grädda våfflorna gyllenbruna.

4. Servera gärna med sojaglass och färska bär/frukter eller som förrätt med sojacremefraiche, finhackad lök och vegetarisk kaviar (Cavi Art).

Visningar: 144
Inlagt 2012-11-05 10:56:07