Receptbeskrivning

Portobelloburgare med vegomajjo

Ingredienser för
0.5 basilika
2 st vitlöksklyfta(or)
4 msk olivolja
2 msk balsamicovinäger
8 formbröd
sallad
tomat(er)
basilikablad eventuellt
0.5 dl rapsolja
3 msk senap sötstark
0.5 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar


  1 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Den här burgaren är dessutom vegansk. Är du bekväm av dig finns det vegansk majjo att köpa.

1 Finhacka basilikabladen och pressa vitlöken i en skål. Blanda med olivolja, balsamvinäger och pensla blandningen på svamparna. Låt stå i minst en halvtimme och marinera.
2. Gör vegomajjon: Ställ fram alla ingredienser så att de har samma temperatur. Finhacka basilikabladen och blanda med senap, vitvinsvinäger samt salt och peppar i en rymlig skål. Tillsätt oljan lite i taget i en tunn stråle medan du vispar hårt med elvisp eller stavmixer, tills konsistenen blir krämig.
3. Grilla portobelloburgarna någon minut på varje sida. Lägg även på formbröden en stund på gallret så att de får färg. Arrangera hamburgare med svamp och grönsaker och lägg på vegomajjo.


Recept: Linnea Svensson
Foto: Emma Mattsson

Visningar: 125
Inlagt 2012-11-05 10:56:05