Receptbeskrivning
Kött: Tjocka revbensspjäll
Ingredienser
för
Beskrivning
1 1/2 kg köttiga och tjocka revbensspjäll
Marinad:
3 msk soja
1 tsk ingefärspulver
1 tsk chilipulver eller kajennpeppar
saften av 1 blodapelsin
Gör så här:
Marinaden:
Blanda ingredienserna till marinaden. Pressa blodapelsinen och blanda ner saften i marinaden.
Spjällen kokas med gul lök, morötter, lagerblad och vitpeppar i ca 50 minuter. Låt köttet svalna något och lägg sedan ner i plastpåse (en rejäl som inte går sönder, eller ta dubbla påsar) med marinaden. Marinera i 1-2 dygn. Vänd påsen några gånger under tiden.
Ta upp spjällen ur marinaden och torka av dem. Grilla tämligen hastigt så att spjällen blir precis genomstekta och får fin mörk färg.
Marinad:
3 msk soja
1 tsk ingefärspulver
1 tsk chilipulver eller kajennpeppar
saften av 1 blodapelsin
Gör så här:
Marinaden:
Blanda ingredienserna till marinaden. Pressa blodapelsinen och blanda ner saften i marinaden.
Spjällen kokas med gul lök, morötter, lagerblad och vitpeppar i ca 50 minuter. Låt köttet svalna något och lägg sedan ner i plastpåse (en rejäl som inte går sönder, eller ta dubbla påsar) med marinaden. Marinera i 1-2 dygn. Vänd påsen några gånger under tiden.
Ta upp spjällen ur marinaden och torka av dem. Grilla tämligen hastigt så att spjällen blir precis genomstekta och får fin mörk färg.
Visningar: 600
Inlagt 2012-11-05 11:04:55

