Receptbeskrivning

Kött: Tjocka revbensspjäll

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1 1/2 kg köttiga och tjocka revbensspjäll

Marinad:
3 msk soja
1 tsk ingefärspulver
1 tsk chilipulver eller kajennpeppar
saften av 1 blodapelsin

Gör så här:
Marinaden:
Blanda ingredienserna till marinaden. Pressa blodapelsinen och blanda ner saften i marinaden.

Spjällen kokas med gul lök, morötter, lagerblad och vitpeppar i ca 50 minuter. Låt köttet svalna något och lägg sedan ner i plastpåse (en rejäl som inte går sönder, eller ta dubbla påsar) med marinaden. Marinera i 1-2 dygn. Vänd påsen några gånger under tiden.
Ta upp spjällen ur marinaden och torka av dem. Grilla tämligen hastigt så att spjällen blir precis genomstekta och får fin mörk färg.

Visningar: 367
Inlagt 2012-11-05 12:04:55