Receptbeskrivning
Grötfrallor
Ingredienser
för
3 dl havregryn
6 dl vatten
1 krm salt
50 g jäst
2.5 dl vatten
2 msk rapsolja
1 tsk salt
1 msk honung
1 msk brödkrydda
4 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
6 dl vatten
1 krm salt
50 g jäst
2.5 dl vatten
2 msk rapsolja
1 tsk salt
1 msk honung
1 msk brödkrydda
4 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
Beskrivning
Koka gröten och låt svalna.
Smula jästen i en bunke.
Värm vatten och olja i en kastrull till 37 grader ( fingervarmt).
Häll det fingervarma vattnet över jästen, rör om till jästen löst sig. Tillsätt honung, salt, brödkrydda och gröt. Rör om ordentligt.
Arbeta in mjölet, först grahamsmjölet och sedan nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakning. Arbeta kraftigt ihop till en deg. Jäs under bakduk i 45- 60 min.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord.
Dela degen och rulla ut 2 längder. Dela varje längd i 7-8 bitar och forma runda bullar. Lägg på 2 plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.
Platta till bullarna med handen. Nagga lätt med gaffel. Lägg över bakduk och jäs 30- 40 min.
Sätt under tiden ugnen på 225 grader. När bullarna jäst klart, grädda i mitten ( en plåt i taget ) i ugnen i ca 10 min.
Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
Smula jästen i en bunke.
Värm vatten och olja i en kastrull till 37 grader ( fingervarmt).
Häll det fingervarma vattnet över jästen, rör om till jästen löst sig. Tillsätt honung, salt, brödkrydda och gröt. Rör om ordentligt.
Arbeta in mjölet, först grahamsmjölet och sedan nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakning. Arbeta kraftigt ihop till en deg. Jäs under bakduk i 45- 60 min.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord.
Dela degen och rulla ut 2 längder. Dela varje längd i 7-8 bitar och forma runda bullar. Lägg på 2 plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.
Platta till bullarna med handen. Nagga lätt med gaffel. Lägg över bakduk och jäs 30- 40 min.
Sätt under tiden ugnen på 225 grader. När bullarna jäst klart, grädda i mitten ( en plåt i taget ) i ugnen i ca 10 min.
Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
Visningar: 906
Inlagt 2012-11-05 17:00:36

