Receptbeskrivning
			
			
			
			Snabb chiligryta med mjukt bröd
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							500 g nötfärs 
1 st röd paprika
3 st vitlöksklyfta(or)
500 g krossade tomater
2 msk buljong gärna ett ekologiskt pulver
1 chilifrukt, finhackad
1 msk tomatpuré
1 kokta kidneybönor
1 tsk torkad basilika
2 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
1 dl vatten
1 st grekiskt lantbröd
						
					1 st röd paprika
3 st vitlöksklyfta(or)
500 g krossade tomater
2 msk buljong gärna ett ekologiskt pulver
1 chilifrukt, finhackad
1 msk tomatpuré
1 kokta kidneybönor
1 tsk torkad basilika
2 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
1 dl vatten
1 st grekiskt lantbröd
Beskrivning
					
						1. Skala och finhacka 1 gul lök och 3 vitlöksklyftor, ta ur kärnhuset och tärna 1 paprika  och finhacka 1 cm chili och fräs i  1 msk olja tillsammans med  500 gram nötfärs  i en panna eller stor kastrull.
2. När köttfärsen är genomstekt så tillsätter du 1 paket krossade tomater, 1 dl vatten, 1 msk tomatpuré, 2 msk buljong eller 2 st tärningar och 1 tsk torkad basilika.
3. Spola av 1 burk kidneybönor och tillsätt till köttfärsen, salta och peppra och låt alltsammans puttra ca 5 minuter. Smaka av och krydda ev mer.
4. Servera chiligrytan med en klick crème fraiche (resten används i recept 5) och grekiskt lantbröd.
Recept och foto: Mari Bergman/ Tastelines Matkasse
					
										2. När köttfärsen är genomstekt så tillsätter du 1 paket krossade tomater, 1 dl vatten, 1 msk tomatpuré, 2 msk buljong eller 2 st tärningar och 1 tsk torkad basilika.
3. Spola av 1 burk kidneybönor och tillsätt till köttfärsen, salta och peppra och låt alltsammans puttra ca 5 minuter. Smaka av och krydda ev mer.
4. Servera chiligrytan med en klick crème fraiche (resten används i recept 5) och grekiskt lantbröd.
Recept och foto: Mari Bergman/ Tastelines Matkasse
Visningar: 696
Inlagt 2012-11-06 17:26:33
				 
					 
			
 





 30 min
  30 min