Receptbeskrivning

Matig tomatsoppa

Ingredienser för
3 kg tomater
1 schalottenlök
1 morot
2 selleristjälkar
1 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
tsk socker
8 dl grönsaksbuljong
1 ciabattabröd
kruka basilika


  20 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skålla, skala och hacka tomaterna. Skala lök och morot och skär i tärningar. Strimla selleristjälkarna. Fräs lök, morot och selleri i oljan i en stor gryta ca 5 min utan att grönsakerna får färg. Pressa ner vitlöken och häll i tomaterna och tomatpurén. Krydda. Tillsätt buljongen och låt allt sjuda under lock ca 30 min. Smaka av och krydda ev mer.

Skär brödet i tärningar och plocka av basilikabladen. Blanda ner strax före serveringen eller strö direkt i tallrikar.

Visningar: 537
Inlagt 2012-11-07 10:35:21