Receptbeskrivning

Kycklingfilé med persiljetäcke

Ingredienser för
avorioris (franskt ris)
1.5 kg kycklingbröstfilé
300 g rökt skinka (bit)
200 g stark ost (t ex västerbotten)
4 dl finhackad persilja
10 dl lättcrème fraiche
1.5 tsk salt
1.5 tsk peppar


  40 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Dela kycklingfiléerna på längden.
Lägg dem i en smord ugnssäker form.Skär skinkan i små tärningar.
Riv osten.
Blanda skinka, ost, lättcrème fraiche, persilja, salt och peppar i en bunke.
Bre röran ovanpå kycklingen.

Franskt ris:
Koka avorioris i vatten och salt på svag värme under lock i 20-25 minuter.

Tillaga kycklingen i mitten av ugnen, i ca 25 minuter, tills köttsaften är klar.
Servera med franskt ris.

Visningar: 639
Inlagt 2012-11-07 22:10:12