Receptbeskrivning
Kycklingfilé med persiljetäcke
Ingredienser
för
avorioris (franskt ris)
1.5 kg kycklingbröstfilé 300 g rökt skinka (bit)
200 g stark ost (t ex västerbotten)
4 dl finhackad persilja
10 dl lättcrème fraiche
1.5 tsk salt
1.5 tsk peppar
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Dela kycklingfiléerna på längden.
Lägg dem i en smord ugnssäker form.Skär skinkan i små tärningar.
Riv osten.
Blanda skinka, ost, lättcrème fraiche, persilja, salt och peppar i en bunke.
Bre röran ovanpå kycklingen.
Franskt ris:
Koka avorioris i vatten och salt på svag värme under lock i 20-25 minuter.
Tillaga kycklingen i mitten av ugnen, i ca 25 minuter, tills köttsaften är klar.
Servera med franskt ris.
Dela kycklingfiléerna på längden.
Lägg dem i en smord ugnssäker form.Skär skinkan i små tärningar.
Riv osten.
Blanda skinka, ost, lättcrème fraiche, persilja, salt och peppar i en bunke.
Bre röran ovanpå kycklingen.
Franskt ris:
Koka avorioris i vatten och salt på svag värme under lock i 20-25 minuter.
Tillaga kycklingen i mitten av ugnen, i ca 25 minuter, tills köttsaften är klar.
Servera med franskt ris.
Visningar: 694
Inlagt 2012-11-07 22:10:12

