Receptbeskrivning

Klassisk Janssons Frestelse

Ingredienser för
1 grebbestads anjovisfiléer (125 gr)
2 st gul lök(ar)
8 st potatis(ar)
3 dl grädde
ansjovisspad
0.5 dl ströbröd
2 msk smör


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skala löken och skär den i tunna skivor. Skala och skär potatisen i fina strimlor.

2. Varva potatis, lök och ansjovis en väl smord form. Översta laget ska vara potatis.

3. Häll på grädden och lite ansjovisspad. Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör.

4. Grädda tills potatisen blivit mjuk och fått en ljusbrun färg.

5. Servera med knäckebröd en bit lagrad ost och gärna en kall öl.

Ungstemperatur: 225° C. Gräddningstid: 45-60 minuter.

Visningar: 355
Inlagt 2011-12-30 11:21:27